Zes fraaie akoestische oplossingen

Akoestische bomen gemaakt van petflessen, handgemaakte objecten van wollen naadvilt of een industriële akoestisch plafond. Deze zes producten is een greep uit het enorme aanbod van akoestische oplossingen. Ze laten zien dat akoestiek en design hand in hand gaan.

5 foto ankeilers - item 1

Bomen van petflessen


5 foto ankeilers - item 2

Perforatie in interieur


5 foto ankeilers - item 3

Akoestich plafond


5 foto ankeilers - item 4

Akoestiche kunst


5 foto ankeilers - item 5

Duurzaam materiaal


5 foto ankeilers - item 6

Akoestisch textiel


 

Bomen gemaakt van petflessen 

Nieuw in het assortiment van de bomen van het Finse merk Lovi zijn de Lovi Acoustic bomen. Deze worden vervaardigd van een viltmateriaal gewonnen uit gerecyclede petflessen. Het is een decoratieve en akoestische toepassing in één. Momenteel wordt gewerkt aan het doorontwikkelingen van bestaande producten en aan nieuwe ontwerpen. De ‘gewone’ bomen van Lovi, dus niet akoestisch, zijn verkrijgbaar in 14 kleuren en in verschillende maten: van 135 cm hoog met een kruindoorsnede van 70 cm, tot 400 cm hoog met een kruindoorsnede van 230 cm. Ook sparrenbomen verkrijgbaar in 9 kleuren. Lovi bomen worden geproduceerd van PEFC-gecertificeerd berken multiplex. Het hout is afkomstig van bomen uit Finse bossen, die na het kappen opnieuw worden aangeplant. Alle producten zijn ontworpen en gepatenteerd door Anne Paso.

Foto - 6:4 verhouding

Meer weten over .... kijk op .... .nl


 

Perforatie in wanden en interieur 

Met de nieuwe collectie Akoestiek van DecoLegno kunnen onderscheidende meubel- en interieurconcepten worden ontwikkeld, die een positieve bijdrage leveren aan het akoestische klimaat in een ruimte. De uitgesproken texturen uit de collectie Decoratief Plaatmateriaal van het Italiaanse merk Cleaf kunnen worden voorzien van een akoestische perforatie. Toegepast in (kasten)wanden, een bar of balie, ruimteverdelers en zelfs plantenbakken, levert dit een positieve bijdrage aan het verminderen van omgevingsgeluiden en dus aan een plezierig verblijf in de horecazaak.

 

Beeld: DecoLegno

Foto - 6:4 verhouding

Alles weten over .... .


 

Speciaal voor industriële interieurs

OWA, ontwikkelaar en producent van innovatieve plafonds, bedacht een akoestisch plafondsysteem met de uitstraling van beton: OWA Raw Concrete, speciaal ontwikkeld voor industriële horeca-interieurs. ‘Het product maakt een einde aan de tweestrijd tussen akoestiek en industrieel design.’ OWA Raw Concrete oogt als ruw beton, maar biedt hetzelfde akoestische comfort als reguliere systeemplafonds. Hierdoor zijn een aangenaam geluidsniveau en goede verstaanbaarheid gegarandeerd. De Raw Concrete plafondpanelen absorberen 70 procent van de geluidstrillingen tussen de harde materialen, zoals betonnen vloeren en bakstenen muren, die normaal leiden tot een onprettige nagalm. OWA Raw Concrete is direct tegen het plafond toepasbaar of kan eenvoudig worden gemonteerd met een beproefd ophangsysteem. Spots, luidsprekers en functionele maatregelen zijn volledig te integreren in de Raw Concrete-panelen.

Foto - 6:4 verhouding

Alles weten over .....


 

Akoestische kunst

Het manipuleren van geluidsgolven is een vak waarmee Marjan Veltkamp zich bezighoudt. Het resultaat is haar productlijn Fields. Deze akoestiek verbeterende objecten zijn met de handgemaakt. Veltkamp: ‘Met unieke materialen en vormen zijn akoestische verbeteringen te realiseren, die ook nog eens een weldaad voor het oog blijken te zijn.’ Fields zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en vormen met oorsprong uit de natuur. De objecten worden uitsluitend gemaakt van 100 procent wollen naaldvilt. Dit materiaal verzacht het geluid, werkt dus als een demper, en heeft uitstekende isolatie-eigenschappen. Bovendien is het onbrandbaar en vanwege de productietechniek 100 procent recyclebaar.

Foto - 6:4 verhouding

Alles weten over ....


 

Duurzaam akoestisch materiaal

In-Zee introduceert de In-Felt collectie: akoestische ruimtedelers, wandtegels, wandpanelen en lampenkappen. In-Felt is een duurzaam akoestisch materiaal vervaardigd uit onder andere gebruikte petflessen. In-Zee heeft zich gespecialiseerd om van dit milieuvriendelijke materiaal kwalitatieve en stijlvolle interieurproducten te maken. De lampen, tegels en panelen zijn standaard verkrijgbaar in 26 kleuren. In-Zee produceert ook ideeën van de ondernemer zelf, als het gaat om design, patroon, lampenkap of andere oplossing.

 

Beeld: In-ZeeBeeld: Maarten Willemstein

 

Advertentie booq - 5 tafelreservering

Meer weten over....


 

Stof zorgt voor warm omgevingsgeluid 

Het ambachtelijk bedrijf Ron de Groot Theatertextiel biedt diverse maatwerkkwaliteitsoplossingen aan om akoestische problemen in de horeca op te lossen. Nieuw in het assortiment is de Texacoustic. Een akoestische stof die zelfs in een fabriekspand nog een warm omgevingsgeluid kan creëren. De stof is in 13 kleuren leverbaar en toepasbaar in gordijnen en panelen. Deze doeken kunnen ook voorzien worden van (foto)print. Zodoende bestaat de mogelijkheid om de doeken als schilderij of wandversiering op te hangen.

Foto - 6:4 verhouding

Meer weten over .... 


Ontdek het Duni herfst/kerstassortiment

Oplossingen akoestiek en design

9/17
Loading ...