Interieurtrends 2019 & succesvolle interieurs

Trends zijn aan verandering onderhevig. Interieurtrends vormen daarop geen uitzondering. Het interieur kan echter ook strategisch worden ingezet om een verandering teweeg te brengen. In dit magazine naast de interieurtrends, drie inspirerende cases die daarvoor het bewijs vormen.

Advertentie Satelliet_102
Foto - 6:4 verhouding

Foto - 6:4 verhouding

De trends voor 2019


Foto - 6:4 verhouding

Verrassend & Vegan


Foto - 6:4 verhouding

Buitengewoon binnen


Foto - 6:4 verhouding

Méér dan uitzicht


Interieurtrends 2019

De interieurtrends voor 2019 kenmerken zich door authenticiteit en oorspronkelijkheid. Dit komt onder andere tot uiting in organische vormen, eenvoud, geweven materialen en ton-sur-ton kleuren. Ook zien we dat de grens tussen in- en outdoor(meubilair) verder vervaagd. Een overzicht van de interieurtrends voor 2019.

Het bezoeken van toonaangevende meubelbeurzen, levert ons enorm veel inspiratie op. Vanuit Maison Et Objet in Parijs verzamelden we de highlights in 4 trends: New Art Deco, Powerhouse, Woven World en Robuust. Deze hebben we aangevuld met diverse trends die we in de markt signaleren, zoals de toepassing van naturel hout, eenvoud in vormgeving en constructie, ton-sur-ton kleurgebruik en de aanhoudende aandacht voor duurzaamheid.

 

Bekijk hier alle interieurtrends

Geen geitenwollensokken-sfeertje

Hoewel stereotyperingen vaak hardnekkig zijn, weigerden de franchisenemers van SNCKBR in Utrecht zich daarbij neer te leggen. Wars van het geitenwollensokken-imago dat aan veganisme kleeft, kozen zij voor een hippe en uitgesproken inrichting. Het interieur als troef om te breken met vooroordelen.

“Wij hebben gekozen voor een uitgesproken interieur om elke zweem van stoffig en low budget te vermijden.”

 

Lees meer over de inrichting van SNCKBR op onze website

Proeflokaal Sneek: binnen succesvol met buiten

Proeflokaal ‘Het Gerechtshof’ is gevestigd in het voormalige kantongerecht van de Friese plaats. Door een aantal slimme aanpassingen profiteert men nu optimaal van de unieke eigenschappen van het statige 19e-eeuwse rijksmonument.

Het gerechtsgebouw in Sneek stamt uit 1839 en was tot eind maart 2013 in gebruik als kantongerecht. Het gebouw is ontworpen door de Nederlandse architect Rollema, die in Sneek nog enkele tot rijksmonument benoemde gebouwen op zijn naam heeft staan. Het gerechtsgebouw is ontworpen volgens de statige, Franse empire-stijl uit het begin van de 19e eeuw. 

 

Lees hoe Proeflokaal Sneek binnen succes heeft met buiten

“Een uitzicht alleen is niet genoeg”

Met een wijds uitzicht over de Belgische Ardennen en Duitse Eifel beschikt de Gerardushoeve in het Zuid-Limburgse Epen over een unique selling point om jaloers op te zijn. Voor dagjesmensen is het wonderschone uitzicht al tientallen jaren een ware magneet; voor de eigenaren botste het vooral met hun ambitie. Een metamorfose was noodzakelijk om de ambities waar te maken.

Om de gewenste verjonging en vernieuwing in hun restaurant te krijgen besloten Eugène en Judith de hulp van interieurarchitect Hans Kuijten » in te roepen om het hele interieur te vernieuwen. “We wilden het hipper hebben. Stadser ook. Zoals het jongere publiek dat kent van zaken uit de Randstad, Aken of Maastricht. Het moest hier veel meer een totaalbeleving worden. 

 

Lees meer over de metamorfose bij Gerardushoeve


Trends in kleuren, stijlen, materialen en vormen

Advertentie Satelliet

5/17
Loading ...